Eerste Hulp Bij Psychose

Als je vermoedt dat jij of iemand in je omgeving psychotische klachten ervaart, dan is het verstandig om dit zo snel mogelijk uit te zoeken. Help


Eerste Hulp Bij Psychose

Hulp bij herstellen

Hulp bij Studie

Wanneer door omstandigheden je school of studie niet lekker loopt, kan je hulpverlener samen met jou en school in gesprek gaan om te kijken wat jij nodig hebt. Er kunnen tips gegeven worden over bijvoorbeeld "hoe kan ik nu het beste studeren om zoveel mogelijk te onthouden". Een tip zou kunnen zijn: neem de stof van de les die je die dag hebt gehad 's avonds nog even door, dan blijft er vaak meer hangen.

Hulp bij Werk

Als je hulp zoekt bij het vinden van werk of je wilt je werk weer oppakken, dan kan je hulpverlener je ondersteuning bieden. Dit kan via je hulpverlener zelf, maar het kan ook zijn dat je verwezen wordt naar een instantie die hier veel verstand van heeft. Je krijgt dan een intakegesprek waarin uitgelegd wordt wat zij voor jou kunnen doen.

Hulp bij Wonen

Als je woonruimte zoekt of hulp nodig hebt met het doen van je administratie, je hulpverlener kan met je meedenken en samen met jou oplossingen vinden.

Hulp bij Vrienden

Het kan iedereen gebeuren dat je vrienden verliest. Nu is er een website gericht op het zoeken van een relatie of vriendschap. Dit is alleen voor mensen die te maken hebben (gehad) met de GGZ. Kijk op de website: www.durfjijmetmij.nl

Hulp bij Financiën

Als je problemen hebt met je geld, zoals schulden die je hebt gemaakt waar je niet uitkomt, dan kan je aangemeld worden bij de schuldhulpverlening. Na een intakegesprek besluiten zij dan wat zij voor jou kunnen doen. Verder kan je hulpverlener je tips geven om goed met geld om te gaan.

Contact